zondag 4 maart 2007

Voluit

Dit weekend heeft het campagneteam het zo druk, dat een bericht op de weblog er bijna bij inschoot. Vandaag is er intensief overleg per e-mail en telefoon over de laatste tactische beslissingen. Waar gaan we flyeren, welke wijk of doelgroep hebben we nog onvoldoende bereikt? Bij de infotrein op het Stationsplein blijken veel bezoekers van buiten Leiden te komen: is het dan niet effectiever voor op het plein te flyeren of kunnen we beter folders in bepaalde wijken huis-aan-huis verspreiden?

De laatste hand wordt gelegd aan een persbericht met de ontnuchterende feiten over nut en noodzaak van de RGL door de Leidse binnenstad.

Wat valt er nog te verwachten van de voorstanders? Waar reageren we wel en niet op? Wat gaan we doen op de uitslagenavond? Hoe bereiden we ons voor om mogelijke uitslagen (Ja, Nee, onvoldoende opkomst)?

Allemaal belangrijke vragen. De vrijwilligers van de Fietsersbond, STOOM en ROVER hebben nog nooit een referendumcampagne gevoerd. Toch weten ons aardig te redden. Iedereen zit goed in de dossiers, rapporten worden uitgepluisd, de Fietsersbond heeft promo-materiaal voor kraampjes, in ons netwerk zitten vervoerseconomen, tekstschrijvers en communicatie-adviseurs.

Maar het allerbelangrijkste: iedereen is betrokken bij Leiden en een goede bereikbaarheid van onze mooie stad. Die enorme inzet en motivatie en dat al jaren lang: daar kunnen geen professionals en ingehuurde menskracht van sommige voorstandersorganisaties tegen op!