vrijdag 16 maart 2007

Leiden krijgt vier maanden de tijd voor alternatief RGL door centrum Leiden

Van de website van UnityFM:

" Stuurgroep RGL: Leiden 4 maanden respijt 15-03-2007 10:05:09

Na het overweldigende 'nee' van de Leidenaren, stond voor 12 maart jl. een stuurgroep gepland. De wethouders van de gemeenten langs het tracé, herhaalden hier hun standpunt over de uitkomst van het referendum nog eens. Voor allemaal is het duidelijk dat de ondertekening van bestuursovereenkomst een belangrijk gegeven is, waar niet zomaar aan voorbij kan worden gegaan. Ook de gemeente Leiden heeft hier destijds haar handtekening onder gezet. (commentaar: alleen onder de eerste bestuursovereenkomst. De tweede is nooit door Leiden getekend en volgens de tekst van de eerste BO moest dat binnen een jaar gebeuren, anders verviel de eerste...)

Wethouder Steegh heeft in de stuurgroep verzocht om allereerst zelf een oplossing voor het ontstane dilemma te mogen zoeken. Hij krijgt daarvoor van de stuurgroep de komende vier maanden de tijd.

Of en hoe de gemeente Leiden de RijnGouwelijn door het centrum kan compenseren blijft tot die tijd de grote vraag. De stuurgroep-leden volgen de gebeurtenissen dan ook op de voet.

Op 20 maart a.s. komt Gedeputeerde Staten bijeen. De uitslag en de gevolgen van het referendum worden besproken. Op 27 maart komt de Leidse gemeenteraad bijeen. Alle partijen hebben al uitgesproken zich te conformeren aan de uitslag van het referendum."

Prima zet van wethouder Steegh om even tijd te vragen. Daarmee houdt Leiden het initiatief. Toch kun je je afvragen in hoe verre Leiden verantwoordelijk is voor dit dilemma: de tweede Bestuursovereenkomst (over het Leidse traject) is immers nooit getekend. Ik ben benieuwd wat er met de zogenaamde terugvaloptie van de provincie gaat gebeuren: lightrain over bestaand spoor.

Terug naar boven