dinsdag 6 februari 2007

Animatiefilmpje van de provincie: waar zijn de fietsers?

Maandagavond belde TVWest: of ik de volgende ochtend een reactie wilde geven op het nieuwe animatiefilmpje van de provincie. In het filmpje, dat op de webstite van het provinciale projectburo staat, zie je de RGL door de Breestraat rijden.


Op het oude filmpje hadden de tegenstanders van de RGL door de binnenstad veel kritiek, omdat er geen fietser in voorkwam. Het nieuwe filmpje boekt vooruitgang: er zijn maar liefst vijf fietsers te zien! Terwijl de Breestraat 1 van de drukste fietsroutes van Nederland is. Gelukkig dat het niet alleen ons opviel, maar ook de Leidenaars die de journalist van de straat plukte, reageerde spontaan: te weinig fietsers!! Een meisje zei zelfs: "Ik was al tegen, maar dit filmpje zorgt ervoor dat ik nog meer tegen ben!".

In het filmpje zitten nog twee vreemde dingen: zo staan er veel passagiers te wachten bij de halte, maar er stappen geen mensen in en uit. Nog vreemder is de snelheid van de RGL. De sneltram haalt een fietser in, terwijl hij zich aan de maximumsnelheid van 15 kilometer per uur dient te houden. Dus OF de sneltram rijdt in de animatie te hard OF de fietsers in Leiden worden straks heel erg sloom......

Item RGL TV WEST
Animatiefilmpje provinciaal projectburo RGL

Terug naar boven