woensdag 7 februari 2007

Actiestickers te koop bij 11 winkels

De fiets als reclamezuil! Vanaf deze week zijn de actiestickers "Geen Trein door de Stad" en "Geen Tramtreintussen de Fietsers" voor 50 eurocent per stuk te koop bij 11 winkels; zie het bericht op de website. De sticker valt lekker op! Tijdens de actie met de vrachtwagens door de Breestraat i.s.m. met Peter Labruyere, plakte sommige een sticker spontaan op hun jas!!!

Afgelopen zaterdag ben ik samen met een actiegenoot half Leiden afgefietst om flyers neer te leggen en de actieblikken aan de verkooppunten te geven. Dan is actievoeren echt liefdewerk oud papier. Eerst hebben we samen 10 spaarpotblikken uit een speelgoedwinkel beplakt met flyers en actiestickers en zo omgetoverd tot actieblikken waar de 50 eurocent per sticker in kan.


Vervolgens op de fiets in een heerlijk winterzonnetje naar de Professorenwijk, naar de Rijndijkbuurt, naar Meerburg, naar de Kooi, naar de Merenwijk en tenslotte de binnenstad. In buurtwinkels, groentezaken, slijterijen en postagenschappen, overal ontstonden spontaan discussies over de komst van de sneltram. Sommigen hebben er nog niet over gehoord, anderen weten er een beetje van en de meesten mensen zeggen spontaan dat ze tegen zijn.

Vandaag heb ik nog een actieblik neergezet bij Dominia Gothic in de Breestraat en Van Borselen Verfwarenhandel aan de Hooigracht. Bij de komst van de RGL gaan de bussen niet meer door de Breestraat, maar over de Hooigracht en Langegracht. Niet iets waar de bewoners en ondernemers op zitten te wachten.

Komende week gaan we nog flyers en actieblikken rondbrengen in Leiden Zuid-West en de Stevenshof. Ik ben benieuwd of het referendum over de tramtrein in die wijken ook al begint te leven.

Terug naar boven